پایگاه آنالیز برخط مواد غذایی
اصالت سنجی مواد غذایی از موضوعات مهم در حوزه مواد غذایی است. تقلب و دست کاری در مواد غذایی قدمتی طولانی دارد اما بحث شناسایی مواد غذایی تقلبی در دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در مورد اصالت مواد غذایی موضوعات متعددی مورد توجه میباشد که از آن جمله میتوان به منشاء جغرافیایی ماده غذایی مورد نظر، ارگانیک بودن محصول، نوع و مقدار تقلب و سایر موارد اشاره کرد.
در طی سالهای اخیر استراتژی جدیدی برای تعیین اصالت مواد غذایی بر پایهی آنالیزهای غیر هدفمند معرفی شده است. هدف این رویکردها که اصطلاحا اثر انگشت مواد غذایی نامیده میشود به دست آوردن حداکثر اطلاعات ترکیبات یا ویژگیهای خاص ترکیبات برای رسیدن به یک دید جامع از ترکیب نمونه است. در میان تکنیکهای گوناگون اثر انگشت، تکنیکهای مختلف طیفسنجی آزمایشگاهی و قابل حمل و همچنین تکنیک های تصویربرداری ابرطیفی از جمله پرکاربردترین تکنیک ها در زمینه بررسی اصالت مواد غذایی میباشند. هر چند نیاز به پایگاه داده های مرجع برای مقایسه نمونه مجهول با داده های مرجع برای تعیین اصالت آن بخش مهمی از این رویکرد است.
بیشتر بخوانید